• Telefoon 06-55750276
  • info@praktijk-ankegooskens.nl
  • Raaks 1A rood 2011 VA Haarlem

Over Anke

Niet de arts of de therapeut maar het lichaam geneest de ziekte

Diëtist

Gefascineerd door de fenomenen ziekte en gezondheid koos ik voor het vak van diëtist. Als zodanig werkte ik een aantal jaren in een voedingsonderzoek in een groot oncologisch ziekenhuis.

Docent gezondheidskunde

Na het behalen van een lesbevoegdheid gezondheidskunde was ik een tiental jaren werkzaam als docent in het vervolg- en volwassenonderwijs.

Natuurgeneeskundig therapeut

Mijn studie aan de Academie voor Natuurgeneeskunde gaf mij de gelegenheid me te verdiepen in allerlei visies op ziekte en gezondheid. Via de systemische familietherapie van Bert Hellinger kreeg ik inzicht in wat in families ziek maakt en heelt. Ik volgde een opleiding Verliesverwerking volgens de methode Elisabeth Kübler-Ross. Sinds 1999 ben ik aangesloten bij de Ridhwanschool van A.H. Almaas. Meditatie en zelfonderzoek maken onderdeel uit van deze school. Mede door een samenwerking met Marijke de Waal Malefijt, orthomoleculair diëtist en natuurgeneeskundige, houd ik me intensief bezig met de relatie voeding & ziekte en hoe voeding in te zetten als ‘nutricijn’. Ik maak deel uit dan de redactie van het platform www.natuurdietisten.nl.

Mijn motivatie voor dit werk

Aanvankelijk was mijn focus als persoon, en later als therapeut, gericht op de gezondheid bevorderende factoren zoals voeding(supplementen), een gezonde levenswijze en natuurgeneeskundige therapieën. Door psychische en fysieke crisissen in mijn eigen leven kwam hier een ander facet bij, de innerlijk onderzoek naar de betekenis van mijn klachten en gevoelens. Wat me vaak de weg wees naar bevrijding. In fysieke en psychisch-emotionele zin.

Bewustwording van lichaam

Door aandacht te geven aan directe lichaamservaringen, hiermee contact te maken en bewust te worden van mijn afweermechanismen ontstond er stap voor stap ruimte voor ontspanning en zelfinzicht. Uit deze persoonlijke zoektocht is de wens ontstaan om naast advisering in gezondheidsbevordering, cliënten behulpzaam te zijn op hun individuele reis door ongemakken, ziekten, lichamelijke- en geestelijke klachten.

Mijn werkwijze in 4 stappen

1

Kennismakingsgesprek

In een vrijblijvend kennismakings- gesprek inventariseren we uw hulpvraag. Ter voorbereiding van dit gesprek van 1,5 uur vraag ik u een klachtenregistratieformulier in te vullen.
2

Plan van aanpak

Ik geef in het intakegesprek aan waar ik aan denk als mogelijke oorzaken van uw klachten. En wat er eventueel nodig is aan aanvullend onderzoek (via huisarts of laboratorium).
3

Overleg

Bij behoefte aan overleg hierover neem ik contact op met mijn collega’s van Natuur Diëtisten Nederland; een platform met veel professionele kennis over voeding en gezondheid.
4

Aan de slag

Als u besluit met mij in zee te gaan maken we een vervolgafspraak van een uur. U kunt mij hiervoor via info@praktijk-ankegooskens.nl of het contactformulier een bericht sturen.

Aangesloten organisaties

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen