• Telefoon 06-55750276
  • info@praktijk-ankegooskens.nl
  • Raaks 1A rood 2011 VA Haarlem

Nieuws

In de loop der jaren heb ik verschillende artikelen gepubliceerd op de website Natuurdietisten.nl

Artikelen op de NDN website

‘Het Glutengevaar’ gaat over het baanbrekend onderzoek van de Amerikaanse neuroloog dr. David Pearlmutter naar de oorzaken van hersenaandoeningen en neurodegeneratieve kwalen zoals de ziekte van Alzheimer, ziekte van Parkinson, multiple sclerosis, depressie, epilepsie, autisme, hoofdpijn & migraine, depressiviteit, A.L.S., Gilles de la Tourette, bipolaire stoornis, schizofrenie, irreële angsten, ADHD en tal van andere neurologische aandoeningen.

Bij auto-immuunziekten, dus ook bij de ziekte van Sjogren, blijken darmslijmvlies én darmflora vaak aangetast. Gevolg is een intestinale hyperpermeabiliteit, populair gezegd een leaky gut. Dat geeft ongewenste, grote voedingsmoleculen die tussen de darmepitheelcellen kunnen doorglippen. Het resultaat is dat het immuunsysteem een immuunreactie begint, in de vorm van immuuncomplexen met als gevolg (chronische) ontstekingsreacties.

Ooit in een depressieve tijd kreeg ik Seroxat voorgeschreven door mijn huisdokter. Ik voelde minder, dus was ook minder ongelukkig. Van de bijwerkingen werd ik niet echt blij: ik verloor van de ene op de andere dag alle libido en kreeg het gevoel dat mijn leven zich achter een glazen wand afspeelde. Van de depressie ben ik allang genezen, Seroxat slik ik niet meer, maar mijn interesse voor de (alternatieve) behandeling van depressies is gebleven.

Lees hier alles over de voor- en nadelen van het Raw Food dieet, waarbij voedsel niet wordt gekookt, gebakken of gebraden.

Natuurgeneeskunde komt voort uit de volksgeneeskunde. In de prehistorische ‘primitieve’ samenlevingen was er sprake van een jacht- en verzamelcultuur. De vrouw verzamelde het materiaal voor de behuizing, bescherming en voeding van haar familieleden. Vanuit haar nauwe verbondenheid met de natuur en het uitproberen van dierlijk- en plantaardig materiaal kreeg ze kennis van de geneeskrachtige werking ervan. Ze verwierf inzicht in wat voedend dan wel giftig voor de mens was. Zo ontstonden de ziekteconcepten sympathieleer en de signatuurleer.

Vroege opsporing en behandeling van een vitamine B12-tekort is uitermate belangrijk, mede om irreversibele neurologische schade en beenmergfalen te voorkomen. Helaas blijft een vitamine B12-gebrek in veel gevallen onopgemerkt. In 60-70% van de gevallen is deze asymptomatisch, aanwezige symptomen worden vaak niet herkend en een gouden standaard voor het bepalen van de vitamine B12-status ontbreekt.

Recente nieuwsartikelen

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen